Iedere klacht komt uit een ervaring uit jouw leven of dat van je voorouders.
Jij vertelt het verhaal, iedere dag.

Iedere klacht komt uit een ervaring uit jouw leven of dat van je voorouders.
Jij vertelt het verhaal, iedere dag.

Johan* 22 jaar kwam via een collega bij mij, ze had het gevoel dat de oorzaak van zijn schouderklachten dieper zat. Johan vertelde dat hij sinds 2-3 jaar de schouderklachten heeft, slecht slaapt, spijbelt en ruzie maakt met zijn moeder. Hij zit veel op zijn kamer, doet niets anders dan gamen en heeft vooral digitale vrienden. Ik zag een bleke, zachtaardige jongen en stelde hem eerst op zijn gemak met een grap van Loesje: ‘Leraren komen van Mars, leerlingen komen helemaal niet’ . Het ijs brak met een krak. 

Daarna vroeg ik hem over zijn jeugd en het gezin van herkomst. Hij is opgegroeid met zijn vader, moeder, broer en zus en dat zijn ouders 3 jaar geleden gescheiden waren. Zijn vader zag hij al 1,5 jaar niet en dat kwam meteen binnen met een echtgenoot die zijn kinderen al jaren niet ziet. Dat hij zijn vader niet zag interesseerde Johan niet. Ik liet hem vertellen en na wat klagen over zijn moeder zei hij dat hij met zijn zus bij hun moeder bleven na de scheiding en zijn broer bij hun vader. Ik begeleidde hem in het voelen van zijn emoties, hoe was dat? Snel kwam de woorden boosheid, stom, hij is een eikel en uiteindelijk afwijzing, waarom zijn broer wel en hij niet? Hij werd verdrietig, liet zijn tranen lopen en begreep zijn vlucht in het gamen. 

De realiteit was te pijnlijk want niets is erger dan het gevoel dat jij niet goed genoeg bent. 

Na een paar sessies waarbij de oude programma’s zijn verwijderd en nieuwe, mooie zijn geïnstalleerd gaat het super met Johan. Hij heeft weer contact met zijn vader, is weer een leuke zoon en broer, heeft het gamen opgegeven en gaat uit met vrienden. 

I love my Job en werken met jongens zoals Johan (en mannen waar een kleine Johan in zit)

*Johan is een fictieve naam

 

Geef een antwoord

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.