Iedere klacht komt uit een ervaring uit jouw leven of dat van je voorouders. Jij vertelt het verhaal, iedere dag.

Anna* kwam via haar vriendin bij mij voor een behandeling. Ze had best wat klachten zoals Tinnitus, pijn in been, altijd moe en krabbelde net uit een burn-out. Haar leven voelde als een strijd.

Haar wens was om zonder klachten in alle vrijheid haar plaats in te nemen.

Om Anna beter te leren kennen vroeg ik naar haar levensverhaal en dat van haar ouders. Niet uit nieuwsgierigheid (oké een beetje😉) maar meestal komen we door iemands geschiedenis achter de biologische zinvolheid van ziekte en klachten.

Anna is geboren in het buitenland waar haar vader tijdelijk werkte maar zich niet thuis voelde. Ze is het oudste kind en na 8 jaar kwamen er nog een zus en broer, maar daar had ze niet zoveel contact mee want die hadden elkaar. Toen Anna 8 jaar was is de familie terug naar Nederland verhuisd en is ze ongelukkig geworden, ze voelde zich niet thuis.

Sinds 2 jaar is ze weduwe, haar man is vechtend ten onder gegaan aan darmkanker. Eigenlijk was hun hele huwelijk een strijd, zij wilde kinderen, haar man niet. Toch heeft ze geprobeerd kinderen te krijgen en heeft meerdere miskramen gehad, waarvan één met 8 weken (zou nu 16 jaar (2×8 geweest zijn). Ooit hadden zij en haar man veel geld maar een beurscrash heeft alles vernietigd, er was niets meer.

Anna is ontzettend bang voor geldtekort. Ze woont nu bij vrienden, op verschillende locaties tot haar nieuw huis klaar is.

Haar vader leeft nog, is doof en heeft ernstige beenklachten. Hij is altijd vrij onzeker geweest, maar verbloemd dat met een grote mond.

Hij was 8 jaar tijdens de Oorlogswinter in Amsterdam en werd uit bescherming met zijn broer op een schip naar Groningen gezet.  Vader wil niet praten over de oorlog en wat hem is overkomen.

Haar moeder leeft ook nog en heeft tijdens de oorlog in Rotterdam geleefd. Zij had graag willen studeren, maar is door haar vader op een dag van school gehaald om te werken. Er was altijd strijd tussen de ouders.

Anna heeft om mijn verzoek gevraagd aan haar moeder wat haar op 8 jarige leeftijd is overkomen want de 8 staat prominent in haar familieprogramma. Haar moeder was inderdaad 8 jaar toen de Duitsers met getrokken pistolen haar vader kwamen halen. Hij is meegenomen naar Duitsland, is later gevlucht en terug naar Nederland gelopen.

Tijdens de sessie voelde Anna grote angst door haar lichaam en na een paar minuten was Anna ‘er klaar mee’ maar ik niet en Anna gevraagd weer haar de angst toe te gaan, voel het eens? Wat gebeurt er dan? Het antwoord kwam vanuit haar oneindige, intelligente, alleswetende onderbewustzijn. Het was niet haar angst, het was van haar vader. En dat verklaarde veel, wat zal hij bang geweest zijn toen hij als 8-jarig jongetje weg moest van zijn papa en mama, alleen met zijn broertje, hongerig op een schip met onbekende bestemming. Zonder thuis net zoals Anna  tijdens haar geboorte, na haar verhuizing toen ze 8 jaar was en zelfs nu. Anna hoorde ook het geluid van overvliegende Duitse vliegtuigen, ook op de gehoorklachten gaf haar onderbewuste antwoord.

Mijn nieuwsgierigheid naar levensverhalen helpt mij de puzzel in elkaar te leggen en dat maakt mijn werk zo boeiend. En nu Anna bewust is van alle onbewuste (familie)programma’s kan het echte helen beginnen!

Verklaring van Anna’s klachten:

Alles wat vet gedrukt staat is het verhaal wat Anna vertelt, het verhaal van haar ouders. Wij vertellen het verhaal van onze (voor)ouders totdat iemand zich bewust is van het familieprogramma. Na bewustzijn volgt heling.

Tinnitus: waar ben je van gescheiden of wil je gescheiden van zijn? Vaak van huiselijk geweld of slecht nieuws. Brein maakt geluid om het niet te horen

Beenklachten: met beweging te maken, de beweging wordt beperkt door gevangenschap, welke stap had je willen zetten? Waar wilde je naartoe of van vandaan?

Nummer 8: jij mag leren om overvloed te manifesteren in je leven. Overvloed is een houding en een innerlijke staat van zijn. Het belangrijkste voor jou is het contact maken met je innerlijke overvloed, je innerlijke kracht en macht. Als je niet in balans bent, probeer je anderen te overvleugelen of onder controle te houden. Door je neiging te hard te werken kan je oververmoeid raken of ziek. Je moet vaak leren omgaan met macht, gezag en geld.

*Anna is een fictieve naam

 

Geef een antwoord